Zaterdag 11 mei ….drie dagen after …
Lachend staat de cheque mij vanaf de bank aan te kijken …Soms moet ik even goed kijken.
“Ja het is echt waar € 3.491,00 Euro”, plus de 25 Euro die mijn lieve vriendin Guus uit Groningen doneerde omdat ze niet aanwezig kon zijn.
Dat maakt dat we €3500,– dankzij Stadscafe Oasis hebben opgehaald .
 
Hoe blij ik hier mee ben kan ik amper benoemen want wie ons volgt weet dat het af en toe ” bloed zweet en tranen” gekost heeft om de juiste activiteiten te bedenken die eens een fijn bedrag zouden opleveren. Wat was het bijvoorbeeld zonde dat we vorig jaar een pracht wandeling hadden maar helaas te weinig deelnemers.  Dan is het weer schouders eronder en doorgaan en dan heb je gewoon nog geen 6 weken voor de bingo een een gesprek met een horeca onderneemster dat onze schilderijen boven mogen exposeren en van het één kwam het ander . Voila! We gaan een bingo doen! 
 
De vele foto’s , de vele mooie berichtjes ik ben er letterlijk warm van al heb ik meer t idee dat dit door de injectie in mijn heup komt waardoor ik me rillerig en dan weer warm voel( heb een hoofd als een biet maar dat kon er bij horen…toevallig ook bietjes gegeten)
Ach vooruit ik gooi t maar op de ” emoties ” die we toch vooraf aan de bingo hadden. Gezonde spanning zeg maar.En de rust die er nu even mag zijn. 
 
Bingo spelen we natuurlijk toch graag om wat te winnen. De prijzenpakketten waren geweldig dankzij alle ondernemers, bedrijven, sponsoren en kunstenaars!
En als Stichting hebben we met dit initiatief van Stadscafé Oasis een fantastisch resultaat behaald.Maar met de opkomst en voorverkoop was t voor onze Stichting al een BINGO met grote hoofdletters! Ruim 150 mensen konden genieten van een heerlijk welkomstdrankje en heerlijke petit fours en wat er later allemaal nog niet voor lekkers rond ging!
 
Wat hebben de vier toppers : Esra, Laura, Sam ,Una en alle medewerkers er een avond van gemaakt die wat mij betreft in een gouden lijstje kan! Natuurlijk werd dit alles mogelijk gemaakt door duizendpoot horeca onderneemster in hart en nieren Brigitte van Regteren!
 
Mr. Smart die t geweldig presenteerde met Klaasje aan zijn zijde als omroepster van de bingo getallen. Het echtpaar Okkeman  , zij verzorgden de muzikale omlijsting  in de pauzes met gezellige muziek en vele meezingers!  We hadden best en dansje kunnen maken maar we hadden de tijd wel nodig voor de bingo met zoveel prijzen! 
 
En dan is het morgen moederdag, een dag waar ik niet zoveel mee heb want ik vind dat het iedere dag moederdag is! En ik denk dat ik met de opbrengst van de Benefiet bingo een van de mooiste moederdagcadeau’s kon krijgen! ……Los van alle creatieve zelfgemaakte cadeautjes die ik vroeger van zoonlief toen nog klein kreeg. Dat waren cadeautjes die ik nog steeds heb en zal blijven koesteren. De mooiste cadeautjes ever. 

 
Moederdag het wordt steeds commerciëler, helaas zoveel kinderen zonder moeder, zoveel moeders zonder kinderen. 
Zoveel moeders die een kind moesten verliezen.
 
Ik las vandaag een heel mooi stukje …Ook als je kinderen er niet meer zijn kun je ze liefde sturen , en dat doe ik hoe vreemd het ook mag klinken nog iedere dag, want er is geen dag dat ik niet meer even aan haar denk. Ik weet zeker dat ze woensdagavond ver weg dichtbij als een ster extra straalde! Lieve Chantal die overleed aan een afschuwelijke stofwisselingsziekte “de ziekte van Pompe”
En wat is het dan bijzonder dankbaar om me op deze manier in te zetten. 
                             
Wat deed het me goed dat mijn eigen zusje er was , mijn nichtje en mijn bijna 80 jarige moeder! 
En moeders genoot met volle teugen , ze ging nog net niet de dansvloer op!
En een van mijn beste vriendinnen die zowaar zowat thuis wilde blijven om Ajax te kijken maar heb haar mee kunnen krijgen.
Ze heeft vast een volle bingokaart gemist want ze was vooral gefocust op het beeldscherm. En ja even voor afloop stonden we met ons allen die laatste minuten die er niet hadden moeten zijn te kijken. Maar Ajax heeft voorlopig ons landje weer op de kaart gezet en ze hebben een pracht prestatie neergezet. Zoveel bekende gezichten! Dankbaar …
 
Ik heb het vandaag geloof ik ettelijke keren verteld hoe mooi de aankleding in roze was, hoe de gevel roze verlicht werd, roze ballonnen, zelfs roze bloemetjes op tafel.
Het was niet mogelijk geweest door alle sponsoren, bedrijven die meewerkten! Ik wil ze het liefst allemaal stuk voor stuk noemen maar de kans dat ik iemand vergeet is te groot en dan zou ik iemand tekort doen!
 
Ik hoop dat volgend jaar opnieuw ergens in Meppel opnieuw een fantastische bingo kan worden georganiseerd, want het was zo mooi zo bijzonder dat we dit erin zouden moeten houden. … Wat zou het dan passen in de doelstelling van onze Stichting er een kunst bingo van te maken en of een muziekbingo! ( we hebben even mogen proeven hoe leuk dit was met Mr Smart die veel verschillende quizen presenteert! )  Maar eens een keer om de tafel met Mr Smart!
“Ja Ja” ….Ik zie mogelijkheden!
We gaan door …….Op naar Montmartre Enflamme Donderdag Meppeldag 18 juli in het sfeervolle Slotplantsoen.! … en geef je vooral op want de opgaven lopen voorspoedig ! Er is ruimte voor 50 kunstenaars, brocant , kraampjes met Franse produkten ! We gaan ook daar weer een gezellige sfeervolle Franse dag van maken!
Wat een cadeau! Wat een opbrengst! Namens onze vrijwilligers en ons bestuur DANK JULLIE WEL!
Liefs Jet